YALOVA / ÇİFTLİKKÖY - Kılıç Ortaokulu

Ara

Tübitak Bilim Söyleşileri kapsamında Yalova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi  Polimer Teknoloji Bilim dalında hocamız Doç.Dr. Ozan TOPRAKÇI Kılıç İlk/Ortaokulu öğrencileriyle bilim söyleşisi gerçekleştirdi. Hocamıza öğrencilerimizi aydınlatıp bizleri şereflendirdiği için çok teşekkür ederiz.

Kas

Öğretmenler Günü 42 yıldır kutlanıyor.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e 24 Kasım 1928'de başöğretmen unvanı verildi.

Bu özel gün, Atatürk'ün doğumunun 100'üncü yılı olan 1981'de Öğretmenler Günü olarak kayıtlara geçti.

Başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk ve tüm Öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü kutlu olsun.

Kas

Cumhuriyetimizin kurucusu büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 85. yıl dönümünde Kılıç Ortaokulu olarak saygıyla, minnetle andık.

Biz eğitimcilere düşen en büyük görev; dünya tarihine de adını altın harflerle yazdıran Atatürk’ü anmakla kalmayıp düşüncelerinin anlaşılmasını, onun Başöğretmen olarak eğitime ve bilime verdiği önemle gençlerimizin yetişmesini ve eserlerine sahip çıkılmasını sağlamaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle bir kez daha Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü  minnet ve özlemle anıyoruz.

Kılıç Ortaokulu olarak Lösemili Çocukların Yanındayız

Her yıl 2-8 Kasım tarihlerinde LÖSEV’in öncülüğünde hayata geçirilen Lösemili Çocuklar Haftası kapsamında bizler de okulumuzda “turuncu” rengini ön plana çıkararak öğrencilerimizde farkındalık oluşturup lösemili çocuklarımızın hastalık süreci konusunda bilgilendirmeler yaptık.

Kas

İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Muhammed Beşir, Şube Müdürlerimiz Naci Yılmaz ve Köksal Bulut okulumuzu ziyarette bulundular. Okul idaresi ile eğitim öğretim faaliyetleri konusunda görüş alışverişi yapıp öğretmenlerimizle sohbet ettiler.

Kendilerine bu nazik ziyaretleri için teşekkür ediyoruz.

Ekm

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde yazılan kurtuluş destanının gururunu, heyecanını ve bu destanın varış noktası olan Cumhuriyetimizin ilanının 100. yıldönümünü büyük bir coşkuyla kutladık.

Ekm

AB Kod Haftasında Biz de Varız (7-22 Ekim)

Kas

Okulumuz Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Kübra Şeker, geleneksel sanatlarımızdan ebruyu öğrencilerimize uygulamalı tanıtmış, tüm seviye ve sınıfların aktif katılımı sağlanmıştır.

Ekm

25 Ekim 12:30-15:30 saatleri arasında gerçekleşen Güneş tutulmasını, Fen Bilimleri öğretmenimiz Mehmet Sezer öncülüğünde tüm sınıf ve seviyelerimizle gözlemledik.

Ekm

Dünyayı daha yaşanabilir ve sürdürülebilir kılmak, çevre farkındalığı oluşturmak adına Taşköprü Altınkum Sahilinde çevre temizliği gerçekleştirdik. Çevresine duyarlı öğrencilerimizle gurur duyuyoruz.

Ekm

Dünya Hayvanları Koruma Günü Kutlu Olsun!

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nden gelen yetkililer, günün önemine dair öğrencilerimize bilgilendirme ve sunum yaptı.

Öğretmen ve öğrencilerimiz işbirliği içinde pano hazırladı.

Ekm

Sıfır Atık projesi kapsamında 7.sınıf öğrencilerimizle, atık kağıt ve poşetlerden pano tasarladık.

Ekm

2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı İlköğretim Haftası okulumuzda coşkuyla kutlandı.

Ekm

Okulumuz, yaz tatili boyunca yapılan bakım ve yenileme işlemleriyle 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılına hazırdır.

Sağlıklı, mutlu ve başarılı bir yıl temenni ediyoruz.