YALOVA / ÇİFTLİKKÖY - Kılıç Ortaokulu

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınu okulumuzda yaptığımız çeşitli etkinliklerle coşkulu bir şekilde kutladık.

Emeği geçen tüm öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve velilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında öğrencilerimiz Kelime Türetme Oyunu ve Kare Bulmaca etkinliklerini yaptı.

Mrt

Bizler, Anadolu’nun her bir yerinden şehadet şerbetini içmek üzere cepheye koşan, birlik ve beraberliğimizin ne kadar sağlam temellere dayandığını tüm dünyaya gösteren kahramanlarımızın izinden yürüyor; Türk Milleti’nin azminin, vatan aşkının, bayrak sevgisinin, hür ve bağımsız yaşama kararlılığının önünde hiçbir gücün duramayacağını dün olduğu gibi bugün de tüm dünyaya haykırıyoruz.
Böylesine büyük bir zaferi gerçekleştiren bir milletin mensupları olmanın haklı gururunu yaşarken aldığımız her nefesi, bastığımız her karış toprağı ve üzerimizde dalgalanan ay yıldızlı al bayrağımızın varlığını aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçlu olduğumuzu unutmayacağız.
Üzerinde yaşadığımız topraklar; vatan, bayrak ve millet sevgisiyle şehadet ve gazilik mertebesine yükselen, ismi bilinen bilinmeyen tüm kahramanlarımızın bugünkü nesillere armağanı ve ebediyete kadar koruyacağımız yegâne varlığımızdır.
Bu duygu ve düşüncelerle Çanakkale Zaferi’nin 109. yıldönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitleri Anma Günü münasebetiyle bu toprakları bize mukaddes bir vatan olarak emanet eden, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete irtihal eden kahraman gazilerimizi ve vatanını canından aziz bilen tüm şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyoruz.

Mrt

"Topraklarımızın işgal altında olduğu yıllarda Vatan Şairimiz Mehmet Akif ERSOY, tarihi boyunca sayısız destanlar yazmış olan kahraman milletimizin vatan sevgisini, bağımsızlığa olan düşkünlüğünü, milli mücadele ruhunu, fedakarlığını ve cesaretini en özel şekilde dizelere dökerek Milli Marşımızla ölümsüzleştirmiştir.

Yüce Türk Milletinin, Kahraman ordumuzun  hiçbir dayatmaya boyun eğmeyeceğini duyuran, gerektiğinde milletimizin birlik ve beraberlik ile başaramayacağı hiçbir şeyin olmayacağının da sembolü olmuştur.

Bizlere her zaman moral ve güç kaynağı olan İstiklal Marşımızın kabulünün 103. Yıl dönümünü kutluyor, Başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları olmak üzere, kurtuluş savaşımızda şehit düşen tüm kahraman askerlerimizi, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u rahmet, şükran ve minnetle anıyoruz."

Mrt

Okulumuzda, öğrencilerimizin doğal afetlerden olan deprem anında nasıl davranmalarını ve ne önlemler almalarını öğretmek ve uygulamalarını sağlamak amacıyla deprem tatbikatı yapıldı.

Tatbikatta “çök,kapan,tutun” “hayat üçgeni oluşturma” gibi uygulamalar gerçekleştirildi. Doğru olarak bilinen yanlışlar üzerinde duruldu. Ardından “Okul Tahliye Planı”doğrultusunda öğrencilerin tahliyesi yapıldı. Son olarak toplanma alanlarında son bilgilendirme yapılarak tatbikat sona erdirildi.

Akıl ve Zeka Oyunlarında İlçe geneli yapılan turnuvalarda;

8. Sınıf öğrencilerimizden

Kerimcan, "küre" oyununda ilçede 1.

Yağmur, "kulami" oyununda ilçede 2.

Erkut, "mangala" oyununda ilçede 2.

5. Sınıf öğrencilerimizden

Berat ise "reversi" oyununda ilçede 1. olmuştur.

Öğrencilerimizi tebrik ediyor, 1. olan öğrencilerimize il geneli yapılacak olan turnuvalarda başarılar diliyoruz...

Ayrıca, öğrencilerimizin turnuvalara katılması sürecinde emek gösteren öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

Şbt

Trafik Tim Komutanı Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Bayram Harmankaya tarafından okulumuz öğrencilerine Trafik Eğitimi semineri verilmiştir.

Yoğun etkileşimin olduğu bir seminer olmuştur.

Komutanımıza emeklerinden dolayı teşekkür ederiz.

Şbt

2024 Yılı İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı İOKBS başvuru tarihi 13 Şubat 2024 - 1 Mart 2024 tarihleri arasındadır.

İOKBS 21 Nisan 2024 Pazar Günü, Türkiye saati ile saat 10.00'da sınav merkezlerinde tek oturum şeklinde gerçekleştirilecektir.

Sınava girmek isteyen öğrenciler  ilgili sınıf öğretmenine ya da okul idaresine gelerek bilgi alabilirler.

Ock

BÜYÜK BİR ÇOŞKU İLE KARNE GÜNÜ HEYACANINI YAŞADIK. EĞİTİM ÖĞRETİM YILINA KISA BİR MOLA...

Ock

1. DÖNEM SONU SOSYAL FAALİYETLERİ KAPSAMINDA SON GÜN SİNEMA KEYFİ YAPTIK.

Ock

DÖNEM SONU FAALİYET HAFTASINDA BUGÜN GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARINI OYNADIK..

1.DÖNEM SONU SOSYAL ETKİNLİKLERİ

Ock

KILIÇ ORTAOKULU OLARAK "İBRAHİM MÜTEFERRİKA KAĞIT MÜZESİ" Nİ GEZEREK KAĞIDIN TARİHİNE GÜZEL BİR YOLCULUK YAPMIŞ OLDUK.

08-14 OCAK  ENERJİ VERİMLİLİĞİ HAFTASI ETKİNLİKLERİ

Ara

Dilimizin Zenginlikleri Projesi, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan bir projedir. Bu projenin amacı, öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini sağlamaktır.   Proje, 2023 yılında başlatılmış ve tüm ilköğretim ve ortaöğretim okullarını kapsamaktadır. Proje kapsamında, okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin aşağıdaki kazanımlar elde etmesi hedeflenmektedir.   Proje, öğrencilerin dil bilincini geliştirmeye ve Türkçeyi daha iyi kullanmalarına katkı sağlaması bakımından önemli bir projedir.